Ventilation på rätt sätt i Södertälje

09 oktober 2020
jonas olsson
Ventilation på rätt sätt i Södertälje

För att ett hus ska må bra så behöver det kunna andas. Luft som finns inomhus behöver kunna bytas ut mot den luft som finns på utsidan av huset. Lite samma sak som när människor andas. Ett flöde behövs för att huset ska må bra helt enkelt.

Om man någon gång har kommit in i en sommarstuga som stått tom i flera år så kan man förstå vad som händer med ett tillslutet hus. Det finns till och med något som kallas för sommarstugelukt. Den där lite speciella lukten som är svår att förklara om man inte känt den. Men som skapas när ett hus varken ventileras eller värms upp på ett längre tag.

Gardiner som böljar

Äldre hus kan ha en ventilation som inte är planerad. Istället kan den helt enkelt bestå av bristfällig isolering. Och det är både av godo och av ondo. För trots att det innebär att huset får ett utbyte av luft så är det varken ekonomiskt eller hälsosamt att bo i.

Ser man att gardinerna böljar i vinden fast fönstret är stängt, så är det läge att byta fönstren eller renovera dem. Detsamma gäller om man kan känna vinden komma upp mellan golvplankorna. Det gör att huset blir svårt och dyrt att värma upp. Och draget kan göra att man får fysiska problem.

Ett lagom insläpp

Ventilation i Södertälje ger bäst effekt och ekonomi om det är planerat och monterat på rätt sätt. Det vill säga att det ska sköta utbytet av luft i huset men samtidigt inte sänka värmen eller skapa ett drag.

https://www.xn--ventilationsdertlje-vwb78a.se/ kan man läsa om ventilation. Det är ett viktigt område där man inte bara ska använda sig av rätt ventilation. Man ska även hitta rätt yrkesgrupp som kan planera och installera den i huset, för den bästa hälsan och ekonomin.  

Fler nyheter