Runt husknuten i Husum

Runt husknuten i Husum

Det är dags att utforska Sverige igen. Att se sig omkring i den smått otroliga naturupplevelse som är vårt land. Här finns nämligen fantastiska skogar, sjöar och andra landskap som kittlar både fantasin och lugnet.
Bara att vandra omkring i denna miljö i några timmar gör gott för själen och det bästa av allt: Det är så väldigt tillgängligt.

Okej, man skulle kunna argumentera för att Skåne inte är riktigt lika skogsklätt som övriga Sverige, men här finns ändå gott om upplevelser. Ju högre upp i landet du åker, desto mer skog ser du – ända tills du kommer upp på högfjället förstås. Skaffar du boende Husum så har du dock ditt på det torra, eller det gröna.
Här, i trakterna runt Örnsköldsvik är det späckat med naturupplevelser, och kanske även mygg. Att ta in på ett vandrarhem och ha det som utgångspunkt är ett väldigt bekvämt sätt att upptäcka omgivningarna på. Har du dessutom med dig ett tält och sovutrustning så kommer du verkligen att kunna bege dig ut på äventyr i den svenska faunan.

Tänk dig att åka en bit utanför just Husum och vandra i skogen längs Husån. Ljudet av rinnande vatten, fåglar som kvittrar och den norrländska tystnaden i bakgrunden – det är en upplevelse som egentligen inte går att betala för.

Säkerligen har du också en mängd med liknande möjligheter alldeles runt husknuten. Oftast handlar det bara om att ta sig tid att se sin hemort med nya ögon och våga vara lite barnsligt utforskande. 
För vi lever som sagt i ett land späckat med skog och vatten. Oftast handlar det bara om att ta sig ut till att börja med så kommer man förr eller senare att hitta något som verkligen skapar en skön känsla i bröstet. 
Så packa ryggsäcken med lite färdkost, ta på ett par bekväma skor och ge dig av på äventyret!