En katt behöver bra kattsand

En katt behöver bra kattsand

Ni har äntligen tagit beslutet att ni ska skaffa katt. Det har varit ett beslut som har legat och puttrat länge och barnen har väl varit de som har tjatat allra mest. Men självklart vill ni också ha en förtjusande liten katt som sällskap i soffan. Ni får hem er nya katt om en vecka och ni behöver ta reda på så mycket som möjligt innan den kommer. 

En katt behöver inte mycket egentligen för att må bra och leva ett gott liv. Men det finns saker som man behöver införskaffa och ha hemma till sin katt när den väl kommer. Kattsand är ett sådant exempel. Katten behöver en bra kattsand att ha i sin låda

Kattlådan kanske inte kommer att användas mer än i början, medan katten får vänja sig vid er. Men under tiden som katten behöver en kattlåda att göra sina behov på så behöver ni köpa bra kattsand. 

 

 

Ute- eller innekatt?

När er nya katt sedan har vant sig vid er och ert hem så vill den antagligen börja gå ut och utforska världen omkring. Det vill säga om ni nu inte planerar att ha katten som innekatt. Men om katten ska vara en utekatt så kommer den mer och mer att göra sina behov utomhus. Men en kattlåda med bra kattsand i kan ändå vara lämpligt och bra att ha. Detta eftersom katten ska kunna göra sina behov i den under tider på dygnet som den inte kan gå ut. 

En katt som kissar inne är inte kul. Men det kan ibland vara så i början. Innan den lärt sig att använda sin kattlåda. Om man väljer en bra kattsand så kan katten sakta vänja sig vid att kissa på lådan. Vissa katter är kinkigare än andra, så se till att välja en bra kattsand som katten tycker om.