Välj parkettgolv för ett snyggt och slitstarkt golv

Välj parkettgolv för ett snyggt och slitstarkt golv

När man ska lägga nytt golv i ett hem så är det viktigt att välja ett som håller länge och klarar slitaget som det kan utsättas för. I vissa rum i hemmet slits golvet mer än i andra, kök och hall är exempel på rum där man rör sig ofta och golven får därmed stå ut med mycket smuts, kladd och spill. Vardagsrum och andra allmänna utrymmen ligger lite mittemellan och sovrumsgolv får oftast stå ut med minst slitage och smuts. I badrummet ska man såklart lägga in golv anpassat för våtutrymmen såsom plastmatta eller klinker. 

Parkett är ett vackert och tåligt golvalternativ

Just nu är det väldigt trendigt att ha många naturinslag i hemmet och trägolv är väldigt populärt. De kommer i många färger, träslag och modeller. Ett parkettgolv är ett väldigt prisvärt golv eftersom de två undre skikten kan vara av billigare träslag då de inte syns under ytan, vilket gör att de golven ofta blir billigare än till exempel massiva trägolv. En annan stor fördel med ett parkettgolv är att om golvet efter en tid känns slitet så kan man slipa det och på så sätt ge golvet ett rejält ansiktslyft. Man kan även välja mellan olika hårdhet på parketten, vill man ha ett hårt golv ska man välja träslag från lövträd och vill man ha ett mjukare golv bör man välja barrträd. 

Vill man ha ett hållbart resultat så bör man köpa parkettgolv av hög kvalitet. Stockholm kvadratmeter säljer, lagerför och levererar golvmaterial och tillbehör för alla tänkbara miljöer, till både företag och privatpersoner. I dagsläget lagerför de över 20 000 kvadratmeter golv, så det finns väldigt mycket att välja på. De arbetar enbart med högkvalitativa produkter från marknadsledande golvleverantörer. Deras personal är välutbildad, extremt kunnig och besitter spetskompetens inom området. Stockholm kvadratmeter AB erbjuder vackra parkettgolv för stora och små rum, se hela utbudet på https://www.kvm2.se/index.