Tandläkare i Järfälla med specialistkunskap inom estetisk tandvård

Tandläkare i Järfälla med specialistkunskap inom estetisk tandvård

Vita tänder eller en rak tandrad är något som är väldigt viktigt för många människor att ha. Ett leende är något som man alltid bör möta människor med, men tycker man inte om sina tänders utseende så kan det vara lätt att man undviker att visa dem så långt det är möjligt. Det kan ha stor påverkan på självkänslan och välmåendet, för ett leende är något som har positiv inverkan på omgivningen och även på ens egna välbefinnande. 

Vackrare leende med hjälp av estetisk tandvård

Som tur är så kan det vara möjligt att få det leende man önskar med hjälp av estetisk tandvård. Det går till exempel att göra en del justeringar med hjälp av tandreglering, detta kan även göras på grund av besvär som har med mer än enbart det estetiska att göra. Något som man däremot kan göra i rent estetiskt syfte är tandblekning och skalfasader.

Hur gör man en tandblekning?

De vanligaste orsakerna till att tänder missfärgas är intag av kaffe, te och vin samt rökning och snusning. Att tänderna blir mörkare är också en naturlig del i att bli äldre. Det är nämligen så att tandemaljen blir tunnare med åldern vilket leder till att det lätt blå- eller gulaktiga dentinet lyser igenom. Vare sig det handlar om att man har förtärt missfärgande produkter eller om emaljen blivit tunn så kan man få vackert vita tänder igen med hjälp av en tandblekning.

Vad är skalfasader?

Skalfasader är ett bra alternativ om man har en skadad tand, men även om man vill dölja missfärgade tänder. De består av tunna skal av porslin som tillverkas för att efterlikna tänderna och passa in i munnen. De limmas fast på de tänder som är skadade eller missfärgade.

Är man i behov av estetisk tandvård så kan man vända sig till Magical Dental i Järfälla. Där arbetar specialister inom estetisk tandvård med lång erfarenhet av både skalfasader och tandblekning, läs mer på magicaldental.se.