Skapandet som fortsätter på www.danguitar.se

Skapandet som fortsätter på www.danguitar.se

Det här livet är en spännande dans mellan olika sorters känslor. Ibland kan man nästan känna sig som ett offer för sina egna infall – vilket också kanske är sanningen. För är det inte så att vi i stundens nycker säger och handlar på ett sätt som vi vanligtvis inte gör.

För i en tid då allt omkring oss gärna vill att vi ska konsumera för att känna oss mer hela, så är det såklart bara bra om vi inte tänker så mycket – utan bara gör.

Från konsumtion till inspiration

Det är starka krafter vi talar om. Inte bara de kommersiella, utan även de mekanismer som verkar inom oss. Det ligger ofta år, om inte decennier, av programmering bakom det där.

För har man väl hittat sina materiella snuttefiltar här i livet så är det väldigt svårt att släppa taget om dem. På det sättet är i kanske alla missbrukare till någon grad. Det vanligaste formen idag är det beroende som många av oss har när det kommer till våra mobiltelefoner, till exempel.

Det effektivaste sättet att ta sig ur detta beroende är att börja producera istället för konsumera. Det behöver inte heller vara några mästerverk, utan börja enkelt med att kanske bara teckna, sy eller kanske spela ett par ackord på den där guran som bara hänger på väggen.

För det finns få saker som är lika tillfredsställande som att skapa något. Med tiden kanske denna lilla hobby utvecklas. Kanske är det så att du känner att du äntligen faktiskt förtjänar att uppgradera din gamla gitarr till en ny modell från www.danguitar.se.

När du konsumerar för att faktiskt skapa något så har du på ett sätt tagit tillbaka ditt självbestämmande. För nu handlar det inte längre om slit och släng, utan om att köpa för att skapa något nytt – och kanske inspirera andra till att göra detsamma.