Säkerhetsdörrar kan ha många olika utseenden

29 mars 2022 william eriksson
säkerhetsdörrar

editorial

Du kanske har hört att du borde skaffa säkerhetsdörr där du bor. Det finns många fördelar med det, men du ser bara framför dig en rostig ståldörr i någon sovjetisk bunker från 50-talet. Ja, säkerhetsdörr låter inte så sexigt precis, men säkerhetsdörrar kan se ut på olika sätt.

Idag behöver du inte välja säkerhet eller estetik. Man kan göra säkerhetsdörrar som är hur vackra som helst och passar till ditt hus utan att man ens tänker på att det inte är en vanlig dörr i trä. Du ska inte behöva välja, du ska kunna få både säkerhet och skönhet.

Varför måste du ens ha säkerhetsdörr?

Du kanske tycker att säkerhetsdörr låter lite överdrivet. Du förväntar dig väl knappast att en mördare ska ringa på dörren i natt? Men det finns många orsaker där en säkerhetsdörr kan vara ett bra alternativ för dig:

  • Ökad säkerhet från inbrott
  • Står emot brand mycket bättre än vanliga dörrar
  • Ljudisolerar väldigt mycket bättre än andra dörrar

Dessutom kan du förvänta dig en billigare premie och självrisk om du har utrustat hus/lägenhet med säkerhetsdörrar. Då behöver inte ditt försäkringsbolag kompensera upp dina avgifter för högre säkerhetsrisk.

 

säkerhetsdörrar

 

Men det där med den sovjetiska bunkern?

Säkerhetsdörrar finns verkligen i vackert utförande idag. De kan se ut att vara av olika material och smälter perfekt in i omgivningen. En säkerhetsdörr behöver inte se ut att vara av stål även om den är det. Du kan till och med ha glas i din dörr utan att säkerheten sänks.

Det finns pansarglas som kan stå emot väldigt kraftiga angrepp och till och med direkt skottlossning. Du behöver därmed inte kompromissa med några estetiska aspekter vid ditt beslut att skaffa säkerhetsdörr. Du bara kontaktar ett lämpligt företag, ser vad de har att erbjuda och beställer konsultation och installation. För ett exempel, kolla in här: https://www.sakerbostad.se/s%C3%A4kerhetsd%C3%B6rrar.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://bil-bloggar.se/

https://bil-blogg.se/

https://bilnews.se/

https://bilarochcamping.se/

https://bilnewz.se/

https://bilpower.se/

https://bilutflykter.se/

https://dinnyabil.se/

https://dintrafik.se/

https://motorochteknik.se/

https://nyttombilar.se/

https://vimedbil.se/

Fler nyheter