Så hanterar du gasolflaskor på ett säkert sätt

15 maj 2021
Cecilia Olsson
Så hanterar du gasolflaskor på ett säkert sätt

Gasol är en otroligt användbar produkt både för privatpersoner och företag. Den kan driva värmare som ger en behagligare temperatur ute på terassen eller byggplatsen. Gasol ger även snabb värme som är användbart både i ett restaurangkök samt hemma vid grillen och vad vore en campingsemester utan gasol!!? Det är helt enkelt en mångsidig produkt som kan förenkla både vardag och arbete, men det är också viktigt att hantera och använda den rätt för att undvika olyckor.

Viktigt att tänka på vid användning, transport och förvaring

Gasol är extremt brandfarligt och bör därför alltid hanteras med försiktighet, något som varken är besvärligt eller svårt, det handlar bara om att veta vad man ska tänka på. Gasolflaskor ska alltid transporteras, hanteras och förvaras upprätt samt utan risk för stötar, fall och höga temperaturer. Det är också viktigt att ventilen är stängd då flaskan inte används, detta gäller även tomma gasolflaskor. 

Utrustning som slangar och regulatorer blir slitna med tiden, det är därför viktigt att hålla koll så att de ser ut och fungerar som de ska, gör de inte det så måste man byta ut dem. Det är till exempel viktigt att utföra ett ”läcktest”minst en gång per år samt varje gång en flaska byts ut. Sist men inte minst så är det viktigt att utrymmet där gasolen används har god ventilation. 

Hitta enkelt den gasol som passar 

www.primagaz.se går det att läsa mer om förvaring och hantering av gasol. Där finns även Sveriges största urval av gasolflaskor som de erbjuder till både privatpersoner och företag. Det är enkelt att kryssa i olika val på hemsidan för att få förslag på de gasolflaskor som passar bäst utifrån vad de ska användas till. Genom att köpa gasol från Primagaz så stöds också produktionen av BioGasol, det är gasol tillverkad av 100 % hållbar biomassa och är därför CO2-neutralt.

Fler nyheter