Regler när du ska uppföra attefallshus

Regler när du ska uppföra attefallshus

Ibland kan det hända att man behöver mer bostadsyta i sitt hus. Kanske har man sedan man köpte huset blivit fler i familjen eller har börjat driva företag hemma och är i behov av ett kontor.

Att bygga ut ett redan befintligt hus kan ibland kännas som ett ganska stort projekt och det är inte säkert att det går att bygga ut på ett sätt som blir bra och som ser fint ut.

En bra lösning kan då vara att uppföra ett attefallshus. Med ett attefallshus får man mer boyta men har ändå en avskild del från resten av huset. Ett attefallshus kan passa perfekt för tonåringen som vill ha en egen lya eller om man har startat ett företag och behöver någonstans att hålla till. Den första mars ändrades reglerna vilket gör att man nu kan få bygga upp till 30 kvadratmeter utan bygglov.

Men om det behövs eller inte beror på hur det ser ut just där du bor. Om du är osäker är det bra att kolla med kommunen innan du uppför något nytt på tomten. Då har man garderat sig om att man gör rätt och får inga obehagliga överraskningar i efterhand. 

 

När man ska bygga ett attefallshus finns en rad med olika val att göra och en hel del att tänka på. Om du vill läsa in dig lite på ämnet finns en bra sida som heter hus-bloggaren.se, hus-bloggaren.se/dessa-regler-galler-om-man-vill-bygga-ett-attefallshus/

Här har de samlat massor av bra information som man kan läsa när man går i tankarna att bygga ett attefallshus. Här går de igenom vad som krävs när man ska bygga ett attefallshus och man hittar massor med matnyttig information. Att försöka leta sig till på många olika sidor kan både kännas jobbigt och tidskrävande, dessutom kan det ibland stå olika information på olika sidor och därför är detta guld värt, när man får allt samlat på ett och samma ställe.