Redovisning i Stockholm

Redovisning i Stockholm

Begreppet ”redovisning” kan få knäna att skaka hos den tuffaste, modigaste och starkaste av alla människor. Vid blotta tanken på ordet kastas man tillbaka i minnet till ett ångestladdat klassrum där man skulle redovisa inför lärare och klasskamrater. 

Redovisning är något bland det värsta som finns hos många elever. Man skulle hellre gå igenom eld eller lägga sig på spikar än att behöva stå längst fram i klassrummet och presentera någonting som skulle bedömas och betygsättas.  

Ibland kunde redovisningen sluta i katastrof. Man blev nervös, stammade på rösten och skakade i kroppen. Paniken kom bubblande och i den bästa av världar uttryckte den sig enbart i ett illa tajmat skrattanfall. I värsta fall kunde man till och med kissa på sig, och det är ingenting som direkt glöm av barn som går i skolan. Det skulle man få höra fram till studenten. 

In i minsta detalj

Det finns också en annan typ av redovisning. Även den kan vara förknippad med ångest, stress och oro. Det är den redovisning som ska visas för exempelvis en förenings medlemmar i samband med bokslut. En verksamhets intäkter och utgifter ska bokföras, sammanställas och finnas tillgängligt för rätt personer i slutet av året. Däribland Skatteverket.  

Det är förstås väldigt viktigt att en redovisning är korrekt. Korrekt på minsta krona och öre faktiskt. Det handlar om vilka inköp man har gjort, vad man har lagt pengarna på och vad som har betalats ut i löner. För många verksamheter är siffrorna fullständigt svindlande och man får ont i huvudet bara man tittar på ett kvitto.  

Här kommer goda nyheter för verksamheter i huvudstaden. Att få hjälp med redovisning i Stockholm kan vara guld värt. Du slipper stressen med att sammanställa alla siffror och oron över att förödande misstag ska äga rum. Ta den chansen. För din egen skull, för Skatteverket och dina medlemmar och konsumenter.