Pumpservice – viktigt för industrin i Stockholm

Pumpservice - viktigt för industrin i Stockholm

Det mesta som har en motor behöver service regelbundet. Tänk om du skulle köra bilen utan att ta hänsyn till serviceboken. Inte bara skulle bilen gå sönder och bli värdelös utan det kan orsaka olyckor.

Pumpservice är lika viktigt för industrin i Stockholm som för den som äger en bil. Dessutom finns det precis som med bilar olika typer av service. Bilverkstäder som utför service kan variera i kvalitet. På samma sätt är det för företag som ska hitta rätt service för sina pumpar.

Det finns olika typer av pumpar beroende på vilka vätskor eller vad som ska drivas med pumpar. Inom industrin kan det även krävas att pumparna har vissa märkningar och klassningar. Vänder sig företaget till fel serviceställe i Stockholm kan pumparna bli av med klassningen.

 

 

Hur företag arbetar med pumpservice?

Företag kan vara specialiserade på pumpar och pumpservice. Ibland är det mindre företag som arbetar lokalt. Det är inte ovanligt att större företag etablerar sig med pumpservice över hela Sverige, ibland även internationellt.

Samma företag kan sälja pumpar i Malmö och Stockholm och erbjuda pumpservice över hela landet. Komplicerade pumpar till industrin kräver att tekniker och servicepersonal har teknisk utbildning. Det kan liknas vid Volvo eller andra bilmärken som både säljer bilar och har hela paket när det kommer till service och underhåll. Fördelen för företag som har pumpar att samarbeta med pumpföretag som finns över hela Sverige är att det går snabbt att få hjälp. Det finns alltid en tekniker som kan serva eller komma för att reparera.

För företag inom livsmedelsindustrin kan det vara katastrof att behöva vänta i några dagar på en tekniker. Arbetar de med företag som har representation över hela landet kan de skicka en tekniker från Linköping för att utföra pumpservice i Stockholm. Det finns mycket att tänka på kring pumpar och service.