Papptak passar allt från budget stugan till den arkitektritade villan

Papptak passar allt från budget stugan till den arkitektritade villan

Papptak är något som har fått oförtjänt dåligt rykte och vissa är inte ens medvetna om att det finns tak som heter så. Visst är det ett billigare alternativ men det behöver absolut inte vara sämre för det, faktum är att papptak är det allra bästa alternativet då man har ett tak med liten lutning. Det beror på att vatten lättare rinner av om det är papp jämfört med om det är tegel, betongpannor eller plåt på taket.

Papptak kan vara det bästa alternativet

Ett papptak blir ofta den bästa varianten att använda sig av om man vill ha ett billigt tak som passar på exempelvis kubistiska byggnader. Det passar dock inte enbart till tak med liten lutning utan fungerar ypperligt på pulpettak (tak som endast har fall i en riktning), mindre tak samt byggnader som du vill hålla nere kostnaderna på.  

Papptak är både smidigare och billigare

Ett papptak kräver inte heller speciellt mycket underhåll utan det räcker med att du inspekterar takbeklädnaden då och då. Uppstår en skada på ett papptak så är de oftast lätta att reparera. Det viktiga är dock att göra rätt vid själva takläggningen eftersom det gäller att få till snygga och hållbara fogar. Därför är det i regel bäst att låta ett professionellt företag sköta takläggningen för ett fint och hållbart resultat. 

Proffs ser till att tagläggningen blir rätt från början

Svenska Papptak & Tätskikt AB är en firma i Luleå som är specialiserade på papptak. De levererar alltid ett bra resultat som håller länge. Tillsammans med sina kunder skräddarsyr de lösningar och kommer med ideér som passar det aktuella taket. De är såklart även lyhörda på vad kunderna har för önskemål och behov. 

Svenska Papptak & Tätskikt AB arbetar med takläggning för både små och stora projekt. De tar sig an allt från villor till stora industriområden och deras takläggare har många års erfarenhet samt bred kunskap inom området.