Pålning med mobilkran i Västerås

23 maj 2022 patrick pettersson
pålning

editorial

Har du köpt en tomt som är en gammal sjöbotten kan du behöva påla. Detta om du vill att ditt hus ska stå kvar – och det vill ju de flesta. Beroende på hur det ser ut där du bygger ditt drömhus kan det vara värdefullt att veta att det går att få hjälp med pålning i Västerås. När detta sker med mobilkran innebär det att maskinen inte behöver köra in i grunden, vilket är att föredra i många fall. 

 

Proffs på pålning

Ett annat ord för pålning är markförstärkning. Det handlar helt enkelt om att slå ned pålar tillräckligt djupt i marken för att stöta på berg. När du sedan ska bygga ett hus vilar detta på en stadig grund. I Västerås, såväl som i övriga Sverige, finns det många platser där det kan vara aktuellt med pålning. Det här är dock ingenting du gör på egen hand, hur händig eller stark du än är. Du behöver ta hjälp av proffs för att få en stadig grund för din fastighet att vila på.

 

pålning

 

Om rojalisters behov av pålning

Västerås är kanske mest känt för Västeråsgurka. När man talar om Västeråsgurka är det i själva verket druvgurka som man talar om. Redan på 1700-talet började gurka att odlas i Slottsträdgården av trädgårdsmästare Bohnsack. Gurkodlingarna spred sig som en löpeld genom staden och ut på landsbygden runtomkring. Plötsligt skulle varenda rojalist odla gurka! 

Vad som är mindre känt om Västerås är att de är mycket kunniga vad gäller pålning. Ska du exempelvis bygga ett jättestort växthus för dina gurkor gör du rätt i att först undersöka marken och ditt eventuella behov av att påla. Det vore fruktansvärt tråkigt för både dig och gurkorna om huset plötsligt skulle flyta iväg för att det inte var säkert förankrat. Ett litet tips till dig som bygger och odlar.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://lifestylebloggar.se/

https://livsstilsbloggar.se/

https://lifenewz.se/

https://bramotion.se/

https://friskhetsbloggen.se/

https://godmotion.se/

https://kondi-bloggen.se/

https://lev-livet.se/

https://lev-sunt.se/

https://motionera-mera.se/

https://sundhetsbloggen.se/

https://sundhetstips.se/

Fler nyheter