Pallställ för effektivare lagring

20 januari 2021
william eriksson
Pallställ för effektivare lagring

Pallställ är oumbärliga för alla typer av lager och finns i en mängd olika utföranden. När man är i behov av pallställ är det bästa alternativet att köpa ett nytt. Ett begagnat kan fungera i vissa lägen, exempelvis om man har befintliga pallställ som kan rustas upp. 

När man väljer pallställ till sitt lager är det flera faktorer som måste tas i beaktning. Man måste exempelvis tänka på takhöjden och lokalytan, hur många bärplan man har behov av och hur mycket den tyngsta pallen väger. Hos SVEA Lagerinredningar kan du få hjälp att välja rätt pallställ för just dina behov.

En sort för varje behov

Det finns många olika sorters pallställ, i princip ett för varje typ av lager. Ett exempel är pushback-system med trycklagring. Det är en variant som bara kräver åtkomst från ett håll och därför passar bra att ställa mot en vägg. Ett annat exempel är djupstapling som är ett mycket kompakt system för att lagra gods.

En tredje variant av pallställ är rullställ, som möjliggör att man lastar in från ett håll och tömmer från andra hållet. Vilken sorts pallställ man väljer beror helt enkelt på hur ens behov ser ut. Gemensamt för alla pallställ är att de ger bättre effektivitet, struktur och flexibilitet till alla lager.

Konstruktion och säkerhet

Ett pallställ består av gavelramar och bärbalkar. Gavlarna kan ha olika gaveldjup och naturligtvis kan höjden också variera, eftersom alla lagerutrymmen ser olika ut. Man kan också komplettera med enstaka balkar och andra tillbehör om man så vill. Beroende på konstruktionen kan det pallställ man väljer ha olika maxbelastning. 

Ett pallställ ska vara rejält och hållbart, och självklart ska man inte behöva oroa sig över säkerheten. De flesta pallställen är även försedda med skydd. Vilket system man än väljer ska det uppfylla alla svenska och europeiska standarder, vara kvalitetssäkrat och hålla i många år.

Fler nyheter