Linjära positionsgivare kollar läget

Linjära positionsgivare kollar läget

Ibland är det extra noga att kolla läget. Vilket håll lutar maskinen åt? Står man plant eller på sned? Det kan vara inom flyget, motorsport eller robotik, där en applikation innehåller linjära positionsgivare. Men det finns ännu fler användningsområden. Även rullstolar och skotrar behöver hålla koll på positionen, och man kan väl säga att detta tillhör våra ganska avancerade tekniska lösningar. Det har exempelvis gjort det möjligt att med mycket större precision och säkerhet kunna manövrera tunga fordon och entreprenadmaskiner, både på och utanför vägen.

 

Robotar och medicinsk utrustning

Både inom industrin och sjukvården har man nytta av de uppfinningar som innehåller linjärgivare. Industrirobotar är ett exempel. Utrustning av olika slag som till exempel när man utför operationer är ett annat. Det högteknologiska samhället är här för att stanna. En maskin kan många gånger arbeta med högre precision än vad människan klarar av, och dessutom kan den övervakas och styras på ett helt annat sätt. Behöver du köpa en linjärgivare, är det enkelt att gå in på en hemsida på nätet och beställa det du behöver.

 

 

Robusta och kompakta givare

Om man ägnar sig åt motorsport behöver linjära positionsgivare vara robusta, så att de tål höga temperaturer, stötar och vibrationer. Kompakta givare används mycket när det gäller medicinsk utrustning. Det finns olika sorters givare, inte bara linjära, och ofta är de monterade i en cylinder.

För den som är rörelsehindrad och behöver exempelvis en rullstol, är det också bra att det finns tekniska fördelar numera. Utvecklingen har verkligen gått framåt. En rullstol är inte bara en enkel rullstol längre. De flesta permobiler, rullstolar och andra fordon är ju högteknologiska. Även inom skogsbruket och marinen behövs linjärgivare, så det finns inom många helt skilda områden både behov av och efterfrågan på dem. Gå in på en hemsida och kolla det aktuella sortimentet för just ditt användningsområde.