Julmys med vy genom dubbla altandörrar

Julmys med vy genom dubbla altandörrar

Nej, det ser inte särskilt juligt ut när man blickar ut genom fönstret och ut mot världen där utanför. Däremot är det mörkt, vilket såklart kan kännas påfrestande för vissa av oss. Eller kanske till och med många av oss.

Som tur är så har vi ljus och gott om det att få tillvaron att bli lite lättsammare. För är det något som vi kan häruppe i Norden så är det att skapa mysig stämningen när det är som mörkast.

Ett glas glögg på altanen

För i varje fönster står en adventsljusstake och lyser upp i mörkret, som små fyrar i den kalla decembernatten. Eller kall och kall, det är ännu inte riktigt sådär kyligt som man faktiskt vill ha det såhär års. Hur ska vi annars få snö på backen lagom till julen? Nåja. Det är bara att fortsätta att hoppas på att det hela vänder så att allt regn som har just nu förvandlas till just snö.

Har man förmånen att ha en altan som är isolerad för dessa kalla tider så blir tillvaron kanske lite extra mysig. Det är något speciellt med att sitta lite ute, fast man ändå är inne, och njuta av en kopp varm glögg. Kanske ännu mer så om man har en altandörr dubbel  som verkligen öppnar upp vyn utåt.

Det är dessutom ett ypperligt sätt att smyga in en tomte in i själva huset när det väl är dags för det på julafton. Nu behöver man inte frysa när man ska ut för att ”köpa tidningen”.

Nu är det som sagt bara att hålla tummarna inför att det faktiskt börjar snöa när vi närmar oss julafton. Det är ju som bekant inte långt kvar så Kung Bore får verkligen skynda sig om han ska hinna fram i tid. Tills dess så är det bara att höja glaset med glögg och njuta av livet.