Hur du installerar bergvärme i ditt hem

17 oktober 2022 Helen Johansson

editorial

Minska din energiförbrukning

Geotermisk uppvärmning är ett hållbart och effektivt sätt att värma upp ditt hem. Genom att använda jordens naturliga värme kan geotermiska system minska din energiförbrukning med upp till 80 %. Om du är intresserad av att minska ditt koldioxidavtryck och spara pengar på din energiräkning kan du läsa vidare för att lära dig hur du installerar bergvärme i ditt hem.

image

Installationsprocessen

1) Börja med att kontakta en bergvärmeentreprenör i ditt område. För att installera ett bergvärmesystem måste du gräva ut ett hål på din gård. Detta görs bäst av en professionell person med rätt utrustning.

2) När du har hittat en entreprenör är nästa steg att välja vilken typ av kretsloppssystem som ska installeras. Det finns tre huvudtyper av kretsloppssystem: vertikala, horisontella och damm/sjö. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar, så det är viktigt att rådgöra med din entreprenör för att se vilket alternativ som är bäst för ditt hem och din plats.

3) Nästa steg är att gräva ut hålet för kretsloppssystemet. Djupet varierar beroende på vilken typ av system du har valt. För ett vertikalt system måste hålet vara cirka 400 fot djupt. För ett horisontellt system måste du gräva ut diken som är cirka 100 fot långa. Och för ett system med damm/sjö måste du gräva ett dike runt vattenförekomsten.

4) När hålet har grävts är nästa steg att installera slingan. Detta görs genom att ansluta rör från insidan av ditt hem till den jordslinga som har installerats i hålet.

5) När slingan är installerad är det dags att ansluta den till din ugn eller luftkonditionering. Detta kan göras av en professionell HVAC-entreprenör.

6) Nu när allt är installerat är det dags att testa ditt nya jordvärmesystem! Se till att övervaka din energiförbrukning över tid så att du kan se hur mycket pengar du sparar på dina energiräkningar.

Geotermisk uppvärmning är ett effektivt och hållbart sätt att värma upp ditt hem. Genom att använda jordens naturliga värme kan geotermiska system minska din energiförbrukning med upp till 80 %. Om du är intresserad av att minska ditt koldioxidavtryck och spara pengar på din energiräkning kan du följa dessa steg för att installera bergvärme i ditt hem. Kika gärna in hos https://varmepumpsteknik.se/varmepumpar/bergvarme/ för mer information! Tack för att du läste!

Fler nyheter