Hjälp med trädfällning i Skåne

23 maj 2022 patrick pettersson
trädfällning Skåne

editorial

Drömmen om en soligare uteplats eller ett träd som planterats alldeles för nära huset. Anledningen till att man vill fälla ett träd kan vara flera. På den egna tomten bestämmer man själv om man vill fälla och ta bort träd, men det finns några undantag. Det är bland annat om trädet bebos av fridlysta arter som exempelvis fladdermöss. Träd kan också omfattas av strandskyddet eller ingå i detaljplanen för området och får då inte fällas utan tillstånd från den skånska kommun man bor i. 

Ska man ta bort ett träd som står nära huset är det bäst att man tar hjälp av en arborist. Detta för att undvika att trädet faller över hustaket eller skadar omgivningen. En arborist kan ta ner trädet på ett säkert sätt genom sektionsfällning. Med hjälp av en skylift sågar arboristen då ner trädet bit för bit och lyfter ner de olika delarna eller släpper ner dem inom en säkrad zon.

 

trädfällning Skåne

 

Olika typer av extratjänster

När man anlitar en arborist för trädfällning i Skåne brukar man även kunna få hjälp med stubbfräsning, flisning, plantering och bortforsling av det avverkade materialet. Innan man kontaktar några olika arborister och tar in offerter kan det därför vara bra att fundera över hur mycket hjälp man vill ha. För att lättare kunna jämföra priser ska man be om att få offerten specificerad så att man ser vad de olika tjänsterna kostar. Då blir det även lättare att välja bort sådant som man inte tycker är prisvärt.

Priset på trädfällning beror till stor del på arbetets omfattning och den tid det tar att fälla trädet. Men man får också betala för den tid det tar för arboristen att ta sig till och från uppdraget. Vet man att grannen också funderar på att fälla några träd kan det vara smart att beställa trädfällningen tillsammans och dela på kostnaden.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://din-semester.se/

https://ferieguiden.se/

https://nya-expeditioner.se/

https://resebrevet.se/

https://reseposten.se/

https://rundresan.se/

https://semester-nytt.se/

https://semesternytt.se/

https://semesterposten.se/

https://travelguiden.se/

https://trevlig-resa.se/

https://utflyktsinfo.se/

Fler nyheter