Hitta en psykiatriker i Stockholm

Hitta en psykiatriker i Stockholm

Många tänker nog att en psykolog och en psykiatriker är lite samma sak. Men så är inte fallet. En psykolog har gått en egen separat utbildning med en egen legitimation. En psykiatriker är en person som i grunden har en läkarutbildning. Denna läkare har sedan en speciell kompetens inom psykiatri.

Man kan säga att psykologen arbetar med en bred synvinkel på psyket. Psykiatriker är istället experter på de medicinska delarna av patienternas psyke. Deras fokus är framförallt ur en  patologisk synvinkel, alltså det sjuka. Men både en psykolog och en psykiatriker kan vidareutbilda sig till psykoterapeut.

 

Behöver du hjälp med psykisk sjukdom

Psykiatriker utgår alltså från det sjuka. Därför jobbar de framförallt med olika psykiska tillstånd, störningar och sjukdomar. De använder sig allra mest av samtal med sina patienter för att sedan kunna ställa diagnos. Fast även om samtalsterapi är den vanligaste formen förekommer även andra metoder. Dessa metoder är både för utredning och behandling. Det kan exempelvis handla om fysiska undersökningar, provtagning samt EEG och datortomografi.

Känner du själv att du skulle behöva hjälp och letar efter en psykiatriker i Stockholm? Det finns en del att välja på. Här är ett alternativ: https://www.rainerstromblad.se/.

 

 

Tabun försvinner med positiv spiral

Att ibland må psykiskt dåligt är inte så konstigt. Lever man ett långt liv får man vara beredd på sådana svackor. Förut har psykisk ohälsa varit lite tabubelagt, men det är den inte på samma sätt idag.

Detta beror nog på ökad kunskap bland folk i allmänhet. Men även att folk som själva mår dåligt eller har en psykisk sjukdom vågar vara öppna om det numera. Dessa två aspekter triggar varandra och skapar en positiv spiral. För det är ju positivt att fler vågar vara öppna med sin psykiska ohälsa. Det i sin tur skapar mer kunskap bland resten av befolkningen.