Gör en microneedling behandling för vackrare hy

Gör en microneedling behandling för vackrare hy

Huden i ansiktet är något som har stor påverkan utseendet, de allra flesta vill ha en slät, fast och jämn hy utan stora porer, rynkor eller finnar. Det är dock inte så enkelt alla gånger att få den perfekta huden, hur noggrann man än är med rengöring så kan man drabbas av problemhy och med åldern är rynkor och fina linjer oundvikligt.

Det finns som tur är något man kan göra för att behandla problematisk hy, det kallas microneedling.

Microneedling kan utföras på alla olika hudtyper och rekommenderas om man vill åtgärda pigmenteringar, fina linjer, rynkor, stora porer, acne, acne ärr, åldrad hud, slapp hud, milier, pormaskar eller bristningar. Det fungerar också uppstramande på huden och har en föryngrande effekt samt tillför nyttiga vitaminer till huden.

En microneedling behandling kan gå till så att man börjar med en peeling anpassad efter hudtypen, sedan går man över huden med sterila engångsnålar som går ner på olika djup i huden, från 0.25 mm till 2,5 mm.

Hur djupt man går beror på vilket resultat man önskar uppnå samt hudtillståndet. Det som händer under en microneedling behandling är att nålarna skapar små mikro kanaler i huden som gör det möjligt att slussa ner en aktiv cocktail anpassad efter behov.

Behandlingen gör även att huden stimuleras att öka produktionen av kollagen och elastin vilket gör att hudtonen förbättras och rynkor, bristningar och ärr reduceras. Behandlingen tar ungefär 40 minuter och för att få ett riktigt bra resultat bör man göra en kur på tre till fem behandlingar. 

UNIFACE är en skönhetsklinik som bland annat utför microneedling behandlingar. De arbetar med den senaste tekniken och de bästa hudvårdsprodukterna i en trivsam och modern miljö. Behandlingar som de erbjuder är klassisk hudvård, medicinsk hudvård, kosmetisk tatuering, injektionsbehandlingar, makeup, fransar, bryn, hårborttagning, fotvård och manikyr. Förutom behandlingarna säljer de även utvalda produkter av hög kvalitet i salongen och i UNIFACE webbshop.