Flakkåpa med elegans

Flakkåpa med elegans

När man tänker på en flakkåpa kanske det är en vit plastbox över en pickup-bil, lite sliten och nött efter ett antal leveranser på dammiga vägar. Men så ser inte en modern flakkåpa ut. Inte alls.

Tänk dig istället en elegant bil med en flakkåpa som exakt följer bilens snygga linjer. Flakkåpan är exakt integrerad med karossen, och den är lackad i exakt samma färg. Den har snygga, tonade rutor. Man tänker inte ens på att det är en kåpa. Man kan säga att utvecklingen har gått framåt.

 

Dörrar i stället för sidorutor

Det finns olika varianter av flakkåpor, och bäst ser du dem om du går in på en hemsida och kan bedöma själv hur de ser ut. Det finns höga och det finns låga, och de är som sagt försedda med tonade rutor som standard. Själva kåpan är gjord av glasfiber, så därför är den inte heller speciellt temperaturkänslig.

Det finns dessutom innerbelysning och extra bromsljus. En svart, ljuddämpande matta inuti ser till att det inte bildas kondens inuti kåpan. Det finns modeller med olika typer av rutor och bågar. För den som använder bilen som arbetsfordon är det praktiskt att man kan välja en modell där det finns dörrar i stället för sidorutor.

 

 

Praktiskt och snyggt

Det behövs heller inga borrhål för att fästa kåpan i karossen. Det är helt enkelt bara väldigt bra prestanda på en sådan kåpa, och när du har bestämt dig går du in och tittar på nätet efter tillbehör till din pickup. Du väljer den flakkåpa som passar bäst till din verksamhet. Ibland måste man titta på vad som finns för att veta vad man skulle vilja ha. Det är kanske dags att byta upp sig, och få en fin flakkåpa på samma gång som den är praktisk och komfortabel. Länktips: https://www.celer.se/pickup-tillbehor/snugtop-flakkapor-lock/.