En utbildning inom botox gör patienten säkrare

En utbildning inom botox gör patienten säkrare

Träd in i patientens perspektiv för ett ögonblick. Du har fått nog av rynkor i ansiktet och vill förbättra ditt självförtroende genom att släta ut nämnda rynkor genom en botoxbehandling. Du ligger på britsen och ser hur läkaren gör sig redo med injektionsnålen. Du är nervös och har tänkt mycket på behandlingen inför den här dagen. Dels på grund av din rädsla för nålar, men också för att du är orolig över vad som kan ske om injiceringen inte går till på rätt sätt. 

Det är för patientens skull som inte vem som helst får lov att utföra botoxbehandling. Det är ett ansvarsfullt uppdrag som kräver rätt kompetens. Det är obligatoriskt att läkaren har gått en fortbildning som gett både teoretisk och praktisk kunskap i hur behandlingen går till. Utbildningen gör läkaren certifierad att få lov att utföra behandlingen på människor. Ingen annan får lov att erbjuda botoxbehandling utan att ha visat sig vara behörig.  

 

 

För patientens skull

Patienten är nervös redan som det är. Man behöver inte utsätta patienten för ytterligare stress genom att inkludera en fumlig låtsasläkare som inte har en susning om vad han eller hon håller på med. Man riktar trots allt en injektionsnål mot en annan människas ansikte. Det är klart att patienten måste känna förtroende för dig och känna tryggheten av att veta att du faktiskt har lämplig utbildning för att ge dig botoxbehandling. 

Någonting annat vore otroligt respektlöst. Och för dig som redan är läkare ligger utbildningen verkligen inom räckhåll. Den kanske kostar ett par tusen att gå, men investeringen är på livstid. Det tar dessutom bara några dagar att utbilda sig, men på den korta perioden hinner du göra dig redo för att behandla människor så småningom. Tänk på hur många självförtroenden du kommer att förbättra genom att släta ut så många ansiktsrynkor.