Egenstund med kvalitet

Egenstund med kvalitet

Om man har lyxen att ha en egen trädgård eller uteplats så kan man passa på att placera en hängmatta i en hörna. Att komma hem efter en stressig dag och slänga sig i hängmattan med en god bok, eller bara ligga och titta upp på himlen, är något som alla hade behövt avsluta sin dag med. På helgen finns det inget mysigare än att landa i hängmattan och unna sig en liten eftermiddagslur för att orka med helgen och veckan som komma skall. Idag finns det en mängd olika hängmattor på exempelvis https://hängmatta.se/ så det är enkelt att hitta något som passar i storlek och stil.

 

Mindfulness i hemmet

Stress är den största orsaken till kroppsliga bekymmer i dagens samhälle och mindfulness har blivit ett känt uttryck. Det handlar om att vara i nuet, och att kunna lämna det som har hänt och det som kanske kommer att hända åt sidan. En hängmatta är ett fantastiskt verktyg för att stilla en stressad hjärna och skapa ett fokus på här och nu. Det meditativt stilla gungandet för känslan tillbaka till den bekymmersfria tillvaron i mammas mage. Blicken mot skyn och de förbipasserande molnen och fåglarna, ger lagom stimulans för att kunna skapa närvaron i nuet.

 

 

Planera sin trädgård

Tittar man på trädgårdsprogram eller i trädgårdsmagasin, så är det återkommande ett förslag att man ska dela in sin trädgård i olika rum. Det kan vara ett för mat och umgänge, ett för aktivitet, ett för odling och ett för vila. Om man anlägger en ny trädgård så är det en god idé att vara förutseende och plantera två träd på lagom avstånd för att framöver kunna hänga en hängmatta i. Här finns olika förslag på hängmattor som kan passa in: https://xn--hngmatta-0za.se/shop/frontpage.html. Det kommer bli en bra och rofylld investering för framtiden.