Det krävs en analysvåg för att väga riskerna

Det krävs en analysvåg för att väga riskerna

Kommer vi att få se ett vaccin mot Covid-19 inom den nära framtiden? Det råder olika bud kring detta och många är oroade för att det kommer att vi kommer att se ett framskyndat vaccin, något som vi sedan tidigare vet har sina risker. Alla minns svininfluensan och de nästan 500 barn och unga drabbades av narkolepsi. Dessa biverkningar beskrivs i media som en av de största medicinska skandalerna i Sverige.

Var medveten om riskerna och väg dem på våg

Det gäller med andra ord att vara påläst och full av integritet när vaccined för Covid-19 presenteras. Få av oss har den medicinska kunskap som krävs för att själva utvärdera riskerna. Det gäller att fatta ett beslut efter att ha tagit in många perspektiv. Man får helt enkelt bli en exakt mätande analysvåg som väger för- och nackdelar mot varandra. Beslutar man sig för att vaccinera sig så får man sedan vara redo att ta de risker som detta framtida vaccin kan medföra.

För närvarande finns det dock inget att annat att ägna sig åt än att göra det bästa av situationen. Att arbeta hemifrån, vilket flera av oss gör, har visat sig vara en riktigt bra deal. Tidningarna rapporterar om att folk faktiskt mår bättre och även får mer gjort när vi nu har bytt ut kontoret mot hemmet. 

Kanske är det helt enkelt trivsammare att slippa transporter, speciellt i storstäderna, och att vara mer hemma tillsammans med dem som man har nära.

Hur det än må vara med anledningarna till varför vi trivs så bra på våra hemmakontor så ser det ut som om att vi kommer att få fortsätta göra det ett bra tag till. När siffrorna för virusets spridning nu åter stiger så håller vi alla andan för att denna andra våg ska komma och gå illa kvickt.