Bra bilverkstad i Gävle

Bra bilverkstad i Gävle

Att lämna in bilen på verkstan kan bli dyrt om man inte ser upp och först jämför priser. Men det gäller också att hitta en bra och pålitlig bilverkstad. Vissa saker kan man göra själv, som att byta däck och fylla på olja, även om det är rätt skönt att också få hjälp med det. På de olika bilverkstädernas hemsidor brukar man enkelt kunna skicka en prisförfrågan och se om de har några särskilda erbjudanden.

De flesta bilverkstäder tar betalt per timme och timpriset kan skilja rejält. Men bara för att en bilverkstad har högst timpris behöver det inte betyda att det blir dyrast att anlita den verkstaden. Kanske är mekanikern mer erfaren och arbetar snabbare? Modern utrustning gör också många gånger att bilverkstäder kan utföra vissa moment mycket snabbare än andra. Ska man jämföra priser mellan bilverkstäder måste man därför be dem att uppskatta tidsåtgången.

 

 

Flera olika faktorer kan påverka priset

Ofta är de stora auktoriserade märkesverkstäderna dyrare än de lite mindre bilverkstäderna. Bara för att man har en bil av ett visst märke behöver man inte lämna den till en specifik verkstad. Nybilsgarantin gäller även om man lämnar den på en vanlig bilverkstad i Gävle. Något som också kan påverka priset är om bilverkstaden ligger centralt mitt inne i en större stad, eftersom den då troligen har en ganska så hög lokalhyra. 

Kan man tänka sig att lämna bilen på en verkstad i förorten eller i en mindre stad finns det pengar att spara. Men det gäller också att hitta en seriös och pålitlig bilverkstad, och där man vet att de inte slarvar och använder sig av bra reservdelar och produkter. Vissa verkstäder lämnar garanti på arbetet vilket kan kännas tryggt. Man kan även fråga vänner och familj om tips och vilken bilverkstad som de brukar använda sig av.