Botox i Östermalm: Vad är det och vad bör du veta?

25 april 2023 Julia Zsiga

Botox är ett av de mest kända skönhetsbehandlingarna som finns idag och används för att reducera rynkor och fina linjer i ansiktet. På Östermalm finns flera kliniker som erbjuder Botox-behandlingar till sina kunder. Men vad är Botox egentligen och vad bör du veta innan du bestämmer dig för att prova på det?

Vad är Botox?

Botox är en förkortning av botulinumtoxin, ett protein som är giftigt i höga doser. Men i små doser kan det användas för att behandla ett antal medicinska tillstånd, inklusive migrän, överaktiv blåsa och ögonsjukdomar som strabismus (skelögdhet) och blefarospasm (kramp i ögonlocksmusklerna).

Det används också inom estetisk medicin för att minska rynkor och fina linjer i ansiktet. Botox fungerar genom att blockera signalerna från nerverna till musklerna i ansiktet, vilket gör att musklerna inte längre kan dra ihop sig och orsaka rynkor. Behandlingen tar vanligtvis mellan 10-20 minuter och resultaten kan vara synliga efter några dagar.

Vad bör man veta innan man gör en Botox-behandling?

Innan man gör en Botox-behandling är det viktigt att tänka igenom om det är rätt beslut för en själv. Det är också viktigt att välja en erfaren och kvalificerad behandlare för att undvika komplikationer och oönskade resultat.

Botox kan ha vissa biverkningar, inklusive huvudvärk, illamående, muskelsvaghet och torra ögon. Det är också viktigt att vara medveten om att effekten av Botox inte är permanent och att man måste återvända för uppföljande behandlingar för att behålla resultatet.

botox östermalm

Vilka kliniker erbjuder Botox-behandlingar på Östermalm?

Det finns flera kliniker på Östermalm som erbjuder Botox-behandlingar. En av dem är Nova Aesthetics, som är specialiserade på estetiska behandlingar och har erfarna och certifierade behandlare. De erbjuder också en rad andra behandlingar, inklusive fillers och kemiska peelingar.

En annan klinik är Klinik DeLux, som också har erfarna behandlare och erbjuder Botox-behandlingar för att minska rynkor och fina linjer i ansiktet. De har också andra estetiska behandlingar, inklusive laserbehandlingar och IPL-behandlingar.

Fler nyheter