Besök tandhygienist i Odenplan för en god munhygien

11 februari 2023 Mimmi Källström

En tandhygienist i Odenplan kan hjälpa dig att hålla dina tänder och ditt tandkött friska genom att ge professionell, förebyggande vård. Tandhygienister är experter på munhygien och kan erbjuda tjänster som rengöring och skalning, polering, fluorbehandlingar, röntgenbilder, förseglingar och mycket mer. Tandhygienister kan också ge råd och instruktioner om hur man förbättrar munhygienen, t.ex. korrekt tandborstning och tandtrådsteknik, kostråd och andra sätt att bibehålla en god munhälsa.

Vad är en tandhygienist?

Tandhygienister är legitimerade yrkesutövare som specialiserar sig på att förebygga och behandla munsjukdomar. Tandhygienister bedömer patienternas munhälsa, registrerar medicinska historier och tillhandahåller förebyggande tandvårdstjänster som t.ex. tandrengöring, skalning och polering. Tandhygienister i Odenplan kan också diagnostisera och behandla vissa typer av tandköttssjukdomar, applicera försegling och fluorbehandlingar samt röntgenbilder.

Vad är skillnaden mellan tandhygienist och tandläkare?

Den största skillnaden mellan en tandhygienist och en tandläkare är att en tandhygienist ger förebyggande vård och fokuserar på att förbättra munhygienen, medan tandläkare i första hand ansvarar för att diagnostisera, behandla och hantera munhälsoproblem. Tandhygienister kan också utföra grundläggande behandlingar som fyllningar, men de kan inte utföra mer omfattande behandlingar.

Tandhygienist

Varför ska du besöka en tandhygienist?

Ett besök hos en tandhygienist i Odenplan kan hjälpa dig att upprätthålla en god munhygien och hålla tänderna och tandköttet friska. Tandhygienister kan ge professionell förebyggande vård som t.ex. tandrengöring, tandskalning och polering, fluorbehandlingar och röntgenundersökningar. Tandhygienister kan också ge råd om hur du kan upprätthålla en god munhygien, till exempel genom att använda tandborstning och tandtråd samt kostråd. Regelbundna besök hos en tandhygienist kan hjälpa dig att förebygga karies och tandköttssjukdomar.

Hur ofta borde du besöka en tandhygienist?

Det rekommenderas att vuxna besöker tandläkaren eller tandhygienisten minst två gånger om året för en fullständig tandundersökning och tandrengöring. Barn bör besöka tandläkaren eller tandhygienisten oftare, enligt rekommendation från barnläkaren. Regelbundna besök hos tandläkaren eller tandhygienisten kan hjälpa dig att bibehålla en god munhälsa och förebygga problem.

 

Fler nyheter