Testa en tidlös utmaning

Testa en tidlös utmaning

I mitten av 1970-talet uppfann Ernö Rubik, en ungersk arkitekt och professor, ett av världens mest populära pussel. Rubiks kub har de flesta hört talas om. Den traditionella modellen består av en kub med nio olikfärgade små kuber på varje sida. Målet är att vrida tills alla kuberna på samma sida har en och samma färg. Det är svårare än man tror, och det är en utmaning som har fängslat oss länge. Nya generationer upptäcker Rubiks kub, och numera finns det mängder av olika modeller. Vill man börja lite lättare, köper man en 2×2 rubiks kub, som bara har fyra kuber på varje sida.

 

Många kombinationer

Det mest utmanande med pusslet är att det finns så många olika kombinationer när man vrider på det. Man kan hitta olika lösningsförslag på Youtube, och det kan bli ett stort intresse att testa olika varianter på Rubiks kub. En del går vetenskapligt tillväga, med strategiskt tänkande, och jämställer pusslet med att spela schack. För andra är det bara ett kul tidsfördriv en stund, men det är lätt att bli fascinerad av det, och när intresset väcks kanske man vill lägga mer tid på det. På internet kan man hitta mer information, se utbudet her: mastercubestore.se/51-2×2.

 

 

Nytt och modernt utseende

Dessa små fascinerande kuber har läckra färger, ibland också mönster och klistermärken, och därför lockar det ungdomar att prova pusslet. Det finns bra sidor på nätet där man hittar ett bra utbud av alla sorters varianter. Det finns också förpackningar med flera olika kuber, så att man kan prova på både enklare och svårare. Vill man testa 5×5 finns det också, och det finns pussel i andra former, som pyramider och cylindrar. Det är ett spel som man alltid kan ha med sig, det tar ingen direkt plats, och man kan fortsätta där man slutade sist.