Tandläkare i Sollentuna lagar dina tänder

Tandläkare i Sollentuna lagar dina tänder

Vintern kan vara förrädisk. I synnerhet när det är minusgrader och det bildas isfläckar på marken, trottoarer, parkeringsplatser och andra ställen som man promenerar på. Det krävs inte mycket för att halka och slå ut ett par framtänder. Och vem ringer man då om inte den lokala tandläkaren i Sollentuna?

Medan du ser dina framtänder ligga där på marken framför dig tar du fram din smartphone. Du googlar “Tandläkare Sollentuna” så fort du kan. Snart hittar du numret och kan beställa en tid. Tandläkaren kan inte trolla tillbaka dina tänder, men kan åtminstone placera in någon slags tandprotes så att du slipper ha en glugg där fram. Det kan man lämna till sjuåringarna som tappat sina mjölktänder och stolt visar upp gluggen mellan tänderna.  

 

Den årliga lögnen

Det är i situationer som dessa man verkligen inser värdet av tandläkaren. När olyckan har varit framme. Annars är väl ofta tandläkaren den person man besöker en gång om året för att skämmas. Den person som alltid syrligt frågar hur ofta man egentligen gör rent mellan tänderna. Varje gång ljuger man och säger “både morgon och kväll”. Men lögnen avslöjas direkt av hur blodet rinner från tandköttet när tandläkaren själv är i munnen och pillar.  

Det är en slags charad man genomgår varje år. Veckan innan det årliga tandläkarbesöket kanske man försöker få in någon slags rutin med tandtråden. Bara för att dölja det faktum att man annars aldrig gör det. Men det märks. Därför försöker man efter varje tandläkarbesök tänka att “nu ska jag ta tag i min munhygien”.  

Så går det några dagar. Kanske till och med veckor. Sedan börjar man slarva igen. Och året efter får man skämmas på nytt. Men faktum är att ju bättre du sköter dina tänder desto mer fördelaktig försäkringsgrupp hamnar du i. Då blir olyckorna också betydligt billigare för dig.