Larm kopplat till larmcentral

Larm kopplat till larmcentral

Man tror att man ska kunna lita på människor. Att folk är hederliga människor med ett samvete som gör att de agerar någorlunda etiskt. Tyvärr är det något naivt att tro så. Det finns en anledning till att du låser ytterdörren när du går hemifrån. Du skulle aldrig lämna din bil olåst på en parkering. Anledningen? Du är rädd att folk skulle ta sig in och stjäla saker du bryr dig om. 

Ibland måste man dessutom ta steget något längre. Det kan krävas ett larm för att ge det där extra skyddet. I ditt hem, på ditt jobb eller i en butik. När någon bryter sig in och larmet går har det en avskräckande effekt. Men ännu mer effektfullt är det när larmet är kopplat till en larmcentral. Och då pratar vi inte nödvändigtvis om larmcentralen man når när man ringer 112. Larmcentraler finns för privata säkerhetsbolag också.  

 

 

Säkerhetsvakter rycker ut

En Larmcentral registrerar larmet när det börjar tjuta. De ser på sina datorer att larmet har utlösts i din fastighet eller i vilken lokal det nu gäller. Då kan de direkt skicka ut en säkerhetsvakt som åker dit och kollar läget. Dessutom kan vakten tillkalla förstärkning om det skulle krävas.  

Det är fördelaktigt att vara på plats så snart som möjligt efter att ett inbrott har ägt rum. Men utan en larmcentral som tar emot larmet och skickar ut personal är det svårt. Dessutom är det osäkert. Vill du vara säker på att få ut så mycket du kan av just ditt larm bör du alltså försäkra dig om att ditt inbrottslarm är kopplat till en larmcentral.  

Annars får du använda den larmcentral som är tillgänglig för oss alla. Det vill säga när du ringer nödnumret 112. Men då måste du också ringa exakt när inbrottet sker. Vill du verkligen stå och vakta din fastighet dag och natt?