Koppla ned ute på vattnet

Koppla ned ute på vattnet

Äntligen har det blivit sommar och solen har onekligen grillat på bra under de senaste veckorna. Det är nästan så att man har längtat lite till vintern igen vissa dagar när man har legat och stekts i solskenet. 
Men bara nästan.

Nu när midsommar har firats så är det många av oss som inleder semestern med buller och brak. Nu ska ryggsäckar packas av, tält packas in och jiggar tas fram och ses över. För sommaren är synonym med att ge sig ut och fiska – förhoppningsvis till hela familjens förtjusning.

Kanske har ni i år gemensamt investerat i en kanot eller något liknande för att kunna vara där fiskarna är – i vattnet? För även om det är trevligt som tusan att sitta vid en strandkant eller liknande med fiskespöt så är det trots allt något speciellt med att faktiskt vara ute på en sjö och guppa. Det blir liksom både extra rofyllt och äventyrligt när man befinner sig ute på det stora blå och väntar på att fisken ska nappa. 

Upplevelsen blir verkligen förhöjd, speciellt om man även har tänkt att tälta över natten när man ändå är ute. Då snackar vi om en riktig upplevelse som inte går av för hackor. Att leva lite som våra förfäder gjorde väcker nämligen något i oss människor. 
Trots allt har vi spenderat en förhållandevis kort tid av människans historia inne i städer – och ännu kortare tid framför datorer och i bilar.

Det är helt enkel så att vi mår bra av att förnya vår ”uppkoppling” till den miljö som våra förfäder levde i, och av. Våra kroppar är programmerade till att njuta av vindens dans genom träden, vågornas kluckande mot stranden och känslan av gräs under fötterna.
Så ta en semester från skor, betong och skärmar för att njuta av det bästa som Sverige har att erbjuda – skog och sjöar.