Boka kontroll på rörinspektion.nu

Boka kontroll på rörinspektion.nu

Detektiver kommer i alla möjliga sorter och former. Om man tycker om att titta på filmer så är man van vid den där ofta lite udda typen som ger ett lite snurrigt intryck. Miss Marple, Columbo, Sherlock Holmes med flera. Alla är karaktärer som vid första intrycket verkar vara lite på sin egen planet. Men så i slutet av filmen glittrar det till. Då har de samlat alla fakta och presenterar snyggt och med kristallklar intelligens vem som gjort det och hur.  

 

Samla alla fakta

Det finns detektiver av andra slag inom en mängd olika områden. Ett av dessa områden är vatten och avlopp. Beteckningen på en detektiv är någon som samlar fakta och sedan kommer fram till en lösning. Där fakta kan vara blandad mellan det man kan se och det man inte kan se.

Och det är exakt detta som man arbetar med på rörinspektion.nu varje dag i veckan. Man tar reda på alla fakta man kan genom ett förfaringssätt som liknar den inom kriminologin. Fråga alla inblandade vad som är problemet och vad man sett, hört, känt med mera. Göra en undersökning för att ta reda på fakta. Lägga allt i en gryta och blanda med den egna erfarenheten. Kanske också rådfråga någon annan kollega. Och vips kommer man till slutscenen där alla samlas och detektiven presenterar lösningen.  

 

 

Intresse för pussel

För att kunna bli duktig inom sitt yrke så måste man ha många beståndsdelar som är likadana som detektivens. Man måste tycka det är kul att samla på sig en massa fakta. Och man måste veta vilka fakta man ska leta efter. Sprida ut alla delarna och sedan börja lägga pusslet för att få en klar bild. Men till skillnad från detektiver, eller de mest kända i alla fall, så måste man även ha en utbildning som rörmokare i grunden.