Använd dig av kemtvätt för fräscha och fina plagg

Använd dig av kemtvätt för fräscha och fina plagg

Vill man att kläderna ska hålla länge så är det viktigt att man tar hand om dem. Några saker man bör tänka på för att de ska hålla så länge som möjligt är; välj kläder efter tillfälle – Ska man spendera en dag i trädgården för att rensa ogräs bör man välja oömma kläder som man inte är speciellt rädd om, medans man till årets fest kan klä upp sig i det finaste man har.

Förvara kläderna rätt – Jeans, t-shirts och stickade plagg trivs inte med att hänga på galgar, det kan göra att de får fula märken och stretchas ut. Dessa plagg är det därför bättre att förvara vikta i lådor.

De plagg som däremot trivs på galgar är skjortor och blusar, man ska dock komma ihåg att knäppa översta knappen så att plaggets krage håller formen. Man ska också se till att välja rätt galge, det bästa är galgar med rundade kanter som följer formen på plagget. Till kläder gjorda i siden eller bomull kan man med fördel använda en vadderad galge så att axlarna på plagget håller formen.

Följ tvättråden – det mest avgörande man kan göra för att kläderna ska hålla så länge som möjligt är att noga följa de tvättråd som står på plagget. Följ temperatur och kemtvätta om det står det, annars kan plagget bli förstört. Kläder som ska kemtvättas märks med en cirkel och någon av bokstäverna A, P, F eller W på tvättlappen.

Det är också viktigt att hitta en bra kemtvätt som ger snabb och professionell tvättservice av hög kvalitet. Eriksbergstvätten AB tillhandahåller högkvalitativ kemtvätt med snabb leverans, man kan hämta upp sina kläder redan efter 48 timmar. Eriksbergstvätten AB erbjuder den bästa kvaliteten och servicen genom att utföra arbetet med stor noggrannhet och omsorg. De erbjuder sina tjänster åt både privatpersoner och företag.